BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Örömmámor a piacokon

Az amerikai részvénypiac szerdán egy optimizmusról árulkodó emelkedést produkált, és a záró csengő a napi csúcsponton szólalt meg. Az emelkedő lendület várhatóan a csütörtöki kereskedésben is folytatódik. Az emelkedés részben a jó ingatlan-értékesítési adatoknak köszönhető.

Szerző: Tradenet Global

Az emelkedést az energetikai szektor vezette, ahogy a dominószerű összeomlás korrekciója megkezdődött. Az AMEX olaj-indexe 2.7%-ot emelkedett, mind a 12 komponense pozitívan zárt.

A British Petroleum (BP $37.66) 3.12% korrekciót hajtott végre, miután a JP Morgan megerősítette vételre való ajánlását a részvényben. A JP Morgan szerint a többször tíz százalékos zuhanás után a részvény már alulárazott.

Az energiaszektor más cégei is élesen korrigáltak felfelé. A Halliburton Company (HAL $23.36) 11.96%-ot, a SLB (SLB $56.27) 8.73%-ot száguldott. A BHI (BHI $39.63) részvény, amit szerdán a Tradenet Online Klubban is vételre találtunk, 10.48%-ot drágult.

Az indexek szerdán komoly emelkedést mutattak. A Dow Jones 2.25%, az S&P500 index 2.59%, a NASDAQ pedig 2.64% emelkedést ért el. A forgalom átlagosnak volt mondható, 1.33 milliárd részvény cserélt gazdát.

A piac figyelme most a májusi foglalkoztatottsági adatok felé fordul, amit pénteken, a tőzsdenyitás után egy órával jelentenek be. A rövidebb kereskedési hét miatt a máskor két nappal a hivatalos kormányzati bejelentés előtt publikált ADP magánszektorbeli foglalkoztatottság ezúttal csütörtökön jelenik meg. A befektetőknek egy nagyobb csokor gazdasági adatot kell megemészteniük, ami volatilis napot eredményezhet.
A közgazdászok szerint az ADP 56 ezer új magánszektorbeli állással való bővülést fog mutatni májusban. A hivatalos kormányzati jelentésről szóló előzetes becslés 500 ezer új állást feltételez.

S&P 500 (SPY)

A keddi erős esés után a részvények szerdán nagyot emelkedtek. A nap pozitív tartományban kezdődött, de reggel ez az emelkedés még nem látszott igazán magabiztosnak. Az index le is esett, hogy betöltse a nyitási rést, és az eladók harcba kezdtek a vevőkkel. A nulla vonal környékén azonban a vevők gyors reakciója miatt támasz épült ki, ami már megnyitotta az utat a szép emelkedés előtt. Ezt a lendületet ráadásul a pozitív ingatlanértékesítési adatok is segítették.

Két jelentős gap is van, ami célpontja lehet a piacnak. Van egy nyitott rés 107.17-en, melynek jelentős részét a piac szerdán bezárta. A másik gap a jelenlegi szintek fölött, 111.76 pontnál található.
Az index 2.59%-ot emelkedett 1098 pontra.

NASDAQ (QQQQ)

A Nasdaq éles emelkedéssel tért vissza a kerékvágásba, ami a nap második felére tovább erősödött. A Seagate Technology (STX $15.38 +6.36%) kitűnően szerepelt.

A záró csengőre a Nasdaq elérte a napi chart EMA20-as indikátor 46.27-es értékét. Ez a mozgóátlag lefelé trendben van, és támaszként működik. Ha az index túllépi ezt a szintet, képessé válik az EMA50 elérésére 47 pontnál.

Kedden az index az EMA20-at tesztelte, ahol a medvék összefogtak és az indexet durván lerántották. A szerdai mozgás pozitív vételi szándékot jelez előre, mivel az index ezen az indikátoron végzett, a napi csúcspontján.

Az index 2.64%-ot erősödve zárt 2281 ponton.

Félvezetők ($SOX)

A chipszektor megtorpanása pontosan az előre jelzett szinten, az EMA200 szintjén történt, melynek az ágazat a jelenlegi 339.32-es értéke fölött kereskedik. A szerdai korrekció során az ágazat elérte az EMA20 és EMA50 indikátor 357.28 és 362.14-es értékeit.

A szektor 3.62%-ot erősödve 360 ponton zárt.

Bankok ($BKX)

A bankindex a napi charton az EMA200 indikátor 48.27-es értéke fölött kereskedik. Ez az indikátor támogatta az indexet február elején is, ahonnan a szektor 33%-or emelkedett az áprilisi csúcsokig.
A szektor fel tudott emelkedni a havi mélypontjáról, és úgy tűnik, elég ereje van az év eleje óta rá jellemző pozitív trend folytatásához.

A Legg Mason (LM $31.33 +6.49%) éles emelkedése arra a hírre következett be, hogy a cég igazgatója (aki részvénytulajdonos is) még több részvényt vett a cégben.

Az index 3.25% száguldással 50.23 ponton zárt.

Biotech ($BTK)

A szektor a pozitív előrejelzést hordozó Bullish Dragon Fly gyertya hatását élvezi, amit múlt héten az EMA200 1012 pontos értékén rajzolt. Amíg az index e fontos mozgóátlag fölött tud maradni, van esélye egy éles emelkedésnek az elmúlt hetek agresszív zuhanása után.

Az Amgen Inc (AMGN $56.09) 10.5%-ot emelkedett, ahogy a Gyógyszerészeti Hivatal engedélyezte a csontritkulás elleni befecskendezhető szert. A részvényt a Tradenet Online Klubban is észrevettük 54.59 fölött.

Továbbra is figyelemmel kísérjük a Prolor Biotech (PBTH $6.09) részvényt, ami szerdán további 1.67%-ot emelkedett. A következő hónapokban a cég várhatóan jelentős gyógyszerészeti áttörést jelent be. A nyitócsengőt a cég menedzsmentje fogja megcsörgetni csütörtökön. A részvény 52 hetes ellenálláshoz érkezett 6.34-nél, egy Bullish Cup gyertyával.

A szektor 3.54% drágulással zárt 1074 ponton.


Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.