BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

41 ezer rossz kölcsönt alakított át az OTP

Az OTP eddig 41 ezer rossz hitel strukturált át, több mint száztíz milliárd forint értékben – mondta el az MTV-nek Pongrácz Antal, a pénzintézet vezérigazgató-helyettese.

Az első negyedév végére Magyarország legnagyobb hitelintézeténél 10,7 százalékot ért el a rossz kölcsönök aránya, a nem teljesíti hitelek finanszírozására felhalmozott tartalék rekord szintet, 553 milliárd forintot ért el.

A rossz hitelek jelentős része a tavalyi profitra hatott, amely így harmadával csökkent 2008-hoz képest és mindössze 151,5 milliárd forintot ért el. Pongrácz hangsúlyozta, hogy a nehéz gazdasági körülmények ellenére az OTP pénzügyi helyzete stabil. Példaként hozta fel az európai banki stressz tesztet, amelyből kiderült, hogy a pénzintézet tőkearánya 16,2 százalékot tett ki, ez csaknem háromszorosa a felügyeletek által meghatározott minimumnak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.