BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az euróval együtt emelkedett az olaj ára

Az olaj ára pénteken 0,6 százalékkal emelkedett és a május óta jegyzett legnagyobb heti növekedés felé tart.

Az emelkedés annak hatására következik be, hogy a legfrissebb adatok szerint erősen növekszik az Egyesült Államok olajkereslete és csökkennek a raktárkészletek, miközben a pozitív gazdasági jelzőszámok emelték a hangulatot a piacokon.

Az amerikai nyersolaj barrelenkénti ára - augusztusi szállításra - 45 centtel 75,90 dollárra emelkedett pénteken reggel. Az olajár 5,2 százalékos heti növekedés felé tart a héten, ami a negyedik legnagyobb heti növekedés idén

Az ázsiai részvények jegyzése a Reuters jelentése szerint a második egymást követő napon emelkedett, az euróé pedig kéthavi csúcs közelében maradt, miután kéthavi mélypontra esett az Egyesült Államokban a munkanélküli segélyt igénylők száma, és derűlátóbban ítélte meg az Európai Központi Bank az euróövezet élénkülését.

Az euró az európai bankoknál végzendő stressz tesz részleteitől kapott lökést. A befektetők bátrabbá váltak, amikor úgy látták, hogy a tesztek kritériumai nem rosszabbak annál, mint amilyenekre a piacok számítottak. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.