BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

BÉT: kiugrás után lassulás

Nem tekintenek optimizmussal a következő hónapok elé a tőzsdei szakértők.

Arról szinte egységes a vélemény, hogy az idei első fél év fordulópontot jelentett a hazai részvénypiacon, a tavaszi fellendüléssel, kiugró árfolyamokkal sikerült ledolgozni a tavaly március–áprilisi mélypontokat.

Ugyanakkor az európai adósságválság hatása több hónapig eltarthat, állandósítva a bizonytalan nemzetközi hangulatot, ami nem tesz jót a részvénypiacoknak – összegzi az Equilor Befektetési Zrt. ma megjelenő, harmadik negyedévre vonatkozó piaci előrejelzésében.

Úgy tűnik: a nemzetközi válságból való kilábalás elhúzódó és lassú lesz. A piaci kockázatok tartósnak ígérkeznek, ami a forint árfolyama szempontjából nem sok jóval kecsegtet. A hír a hazai részvénypiacot meghatározó OTP-papírok számára sem kedvező, s a helyzetet csak súlyosbítja a küszöbönálló banki különadó.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.