BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csökkent az árfolyam - Szabadultak az eurótól a japánok

Az euró valamelyest gyengült a jenhez képest csütörtökön, eltávolodva a közelmúltban elért kéthavi csúcstól.

A Reuters jelentése szerint az uniós közös valuta jegyzése 0,2 százalékkal csökkent és 113,40 jent ért el, holott szerdán több mint két hónapos csúcsot, 114,74 jent ért el. Az egyik japán bank alkusza szerint exportőrök adtak el eurót a hónap vége előtt, s további ajánlatok valószínűsíthetőek, ha az euró ismét erősödik és 115 jenes szint felé tart.

Számos exportőr arra vár, hogy az euró kurzusa meghaladja a 115 jent - mondta egy alkusz. Ugyanakkor a dollár 0,3 százalékkal gyengült a jenhez képest és kurzusa 87,19 szinten volt, miután szerdán közzétett adatok azt mutatták, hogy a tartós fogyasztási cikkekre szóló amerikai rendelésállomány volumene júniusban már a második egymást követő hónapban csökkent.

Az uniós közös valuta jegyzése ezen a héten megérintette a 11 heti csúcsot a dollárhoz képest a hét folyamán az erős banki eredmények, valamint stressz tesztek hatására.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.