BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jó reggel a frankhiteleseknek

A forint jelentősen erősödött ma reggel a svájci frankhoz képest, az elemzők reményei szerint a tendencia folytatódhat a nap folyamán.

Egy svájci frankért 9 órakor 214,57 forintot adtak, azaz az alpesi deviza ára jelentősen csökkent a tegnapi, 219 forintot is elérő szintekről. Az euró ára 285,02 forint, a dollárért 227,63 forintot adnak.

Szakértők várakozása szerint pénteken némileg erősödhet a forint az euróval szemben. Ez azonban inkább mérsékelt korrekció az elmúlt napok forintgyengülése után. A kilátások összességében kedvezőtlenek a forint szempontjából a nemzetközi piacok bizonytalansága miatt.

A tőzsdéken elsősorban a bányaipari részvények állnak majd a figyelem középpontjában, miután Ausztráliában pótlólagos adót vetettek ki az ágazati cégekre, de a kormány elvetette azt az eredeti tervét, hogy nyereségadót vezessen be.

Megfigyelők szerint a londoni FTSE, a frankfurti DAX, és a párizsi CAC egyaránt 0,9 százalékos növekedéssel kezdi a pénteki kereskedést.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.