BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Remekül érzi magát a forint

A hazai deviza az elemzői várakozásoknak megfelelően a 280-as szint alatt maradt az euróval szemben és a svájci frank viszonylatában is tartja magát a lélektani 210-es határ alatt.

Egy svájci frank jelenleg 209,52 forintot ér, az euró ára 279,68 forint, a dollárral 222,32 forinton kereskednek. Az euró erősödő lendületet kapott az euróövezet pénzügyi stabilitásával szemben táplált bizalmatlanság gyengülésének köszönhetően, leginkább vezető uniós politikusok által az euróövezeti bankrendszer stressz-tesztjének várhatóan kedvező eredményére utaló megjegyzései hatására. Az euró a pénteki és hét végi negatív korrekciójával együtt az elmúlt héten 0,6 százalékkal erősödött a dollárral szemben.

A héten a piacok fő tájékozódási pontja a vállalati eredmény beszámolók mellett kedden a svájci termelői árindex, a brit infláció, a német ZEW hangulatindex, szerdán a brit foglalkoztatási adat, az euróövezeti infláció, az amerikai kiskereskedelmi forgalom, csütörtökön a svájci ZEW hangulatindex, az amerikai termelői árindex, pénteken az euróövezeti kereskedelmi mérleg, az amerikai infláció és a Michigan Egyetem üzleti hangulat indexe lehet.

A hagyomány szerint az amerikai gyorsjelentési szezont az Alcoa eredménye nyitja meg. A Cashline szerint ugyanakkor megoszlik a szakértők vélemény annak kapcsán, hogy az alumíniumipari óriás jelentését mennyire lehet előrejelzésként értelmezni a többi vállalatra nézve.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.