BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rémesen teljesít a kínai részvénypiac

A sanghaji értéktőzsdén az árfolyamok idén 26 százalékkal zuhantak, ezzel Sanghaj a világ egyik legrosszabb teljesítményét nyújtó értékpapírpiacává vált.

Ezért felvetődik a kérdés – írja a Reuters –, vajon a kínai hatóságok lépnek-e annak érdekében, hogy megakadályozzák a piacon bekövetkezhető még erőteljesebb kurzuszuhanást. A kínai ingatlanszektorban bekövetkezett fejlemények, továbbá a részvénykibocsátások özöne miatt a pénzpiacra nehezedő nyomás folytán a Shanghai Corporate Index 15 havi mélypontra csúszott.

Csütörtökön délben az index 2 413-as szinten volt, és elemzők szerint, hacsak az index nem csökken 2200 pont alá, a kínai hatóságok valószínűleg nem tesznek semmit annak érdekében, hogy megállítsák a piacon a további árfolyamzuhanást. A kínai cégek ez év első felében különféle kibocsátások révén az értéktőzsdén 450 milliárd jüanhoz (66 milliárd dollár) jutottak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.