BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tartja magát a forint - "Nullás" nap lehet a pesti börzén

Szinte alig változott szerda estéhez képest csütörtök reggelre a forint árfolyama a bankközi piacon a meghatározó devizákhoz képest. Az euróval szemben a hazai fizetőeszköz a 283-as szint körül mozgott reggel, a dollár ára valamivel 217 forint felett volt, míg a svájci frankért 205-206 forintot kértek.

A nemzetközi befektetői hangulat egyelőre csak óvatosan optimista, itthon majd dél közeledtével - fél tizenkettőkor - lehet változás, akkor jelennek meg ugyanis a befektetői bizalom tesztjének számító 3, 5 és 10 éves államkötvény aukciók eredményei.

Az eurót csütörtök kora reggel 1,3007 dolláron jegyezték a nemzetközi deviza kereskedelemben a szerda késő esti 1,2991 dollár után. Az euró jelenleg 9,14 százalékkal áll év eleji árfolyama alatt.

A vezető ázsiai részvényindexek vegyesen szerepeltek csütörtökön, miután ismét az amerikai gazdaság lassulása került a befektetők fókuszába. A tengerentúli jegybank szerdán adta ki legfrissebb jelentését a gazdaságról, ebben az szerepel, hogy a nyári hónapokban a legtöbb amerikai városban stagnált a növekedés, néhány helyen még csökkent is.

Emellett az USA-ban napvilágot látottak a tartós fogyasztási cikkek megrendelésállományáról szóló júliusi adatok, amelyek a növekedési várakozásokkal szemben  egy százalékkal csökkentek.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe a BUX a nyitás óta eltelt egy órában kis pozitívumban mozgott, hasonlóan a vezető részvényekhez. Úgy tűnik tehát, hogy a tegnap délutáni hangulat ma reggelre sem változott sokat, így a szakértők amolyan "nullás" napra számítanak csütörtökön a pesti börzén.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.