BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Valami megmozdult a budapesti részvénypiacon

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 149,45 pontos, 0,69 százalékos emelkedéssel, 21.661,14 ponton zárt szerdán.

A részvénypiac forgalma az átlagosnak kevesebb mint fele, mindössze 11,0 milliárd forint volt szerdán, a vezető részvények a stagnáló Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Pozitív fordulaton ment át szerdán a nap elején még lejtmenetben járó budapesti részvénypiac a több, mint fél százalékos emelkedéssel, bár a kereskedés nyári hangulatú volt - mondta Szegner Balázs, az Equilor üzletfejlesztési igazgatója. Emlékeztetett arra, hogy az amerikai és ázsiai piacok negatív hatása a szerdai tőzsdenap első felében még érződött a budapesti részvénypiacon, a hangulat azonban délután pozitívra fordult. Nyugat-Európa is fél százalék javulásban volt, az amerikai piac pedig több, mint 1 százalékkal erősebben nyitott, s erősödött a forint is, 283 forint ér egy eurót - tette hozzá Szegner Balázs.

Sőre Balázs, a Buda-Cash Brókerház Zrt. határidős üzletkötője szerint jelenleg várakozó állásponton van a budapesti részvénypiac, érdemes tehát figyelni mi lesz, s amelyik irány elindul, talán az lesz az igazi. Jelentősebb elmozdulás várható ugyanis valamelyik irányba. Jelentős esésen van túl a BÉT, hogy sikerül-e felkapaszkodni, attól is függ, kerülnek-e még elő olyan rossz hírek, amelyek inkább a negatív irányba befolyásolhatják.

A piac várja az Európai Központi Bank és a brit jegybank a csütörtöki kamatdöntését - hívta fel a figyelmet Sőre Balázs. Zsinórban ugyanis már a harmadik érdektelen nap volt a szerdai tőzsdenap a BÉT-en, rendkívül alacsony forgalom mellett csekély mozgással.

A Mol ára nem változott 19.800 forintot ért, 1,9 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP részvények ára 31 forinttal, 0,63 százalékkal 4.921 forintra erősödött, forgalmuk 7,0 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 8 forinttal, 1,25 százalékkal 650 forintra nőtt, forgalma 1,3 milliárd forint volt.

A Richter papírok árfolyama 550 forinttal, 1,29 százalékkal 43.320 forintra emelkedett, a részvények forgalma 375,3 millió forintot ért el.

A másik gyógyszeripari részvény, az Egis 83,2 millió forintos forgalom mellett 40 forinttal, 0,21 százalékkal 19.350 forintra növelte értékét.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 1.978,52 ponton zárt szerdán, ez 8,47 pontos, 0,43 százalékos emelkedés a keddi záráshoz viszonyítva.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.