BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jönnek a 100 éves banki kötvények

A bankok 100 éves kötvények kibocsátására készülnek, kérdés, a befektetők elhiszik-e, hogy ennyi idő múlva is állni fognak-e a hitelintézetek.

A bankok 100 éves kötvények kibocsátására készülnek, írja a Wall Street Journal. Ilyenre már volt példa, és forognak a piacon 100 év lejáratú kötvények, kommentálja a hírt a Concorde. Néhány ismertebb cég, melynek a befektetők elhitték, hogy 100 év múlva is állni fog: Walt Disney, Coca-Cola, Federal Express, IBM és Ford – sorolja a Concorde egy közösségi portálon.

A 90-es és a 2000-es évek elején már bocsátottak ki hasonló kötvényeket, a legtöbbet 1993-ban, ’96-ban és ’97-ben adták el.

A Concorde azt írja, hogy a részvénypiacon a legunalmasabb hete következik a nyárnak, ugyanis a „Wall Street hagyományosan ezen a héten fekszik ki a bermudai stégre”. A kötvénypiacon nagy az élet nyáron is, az állampapírhozamok igen alacsony szinten állnak (a német 10 éves lejáratú 2,2 százalékon áll, USA 10 éves államkötvény pedig 2,6 százalékos hozamot ígér), ami a vállalati kötvények piacán is érezteti hatását; a cégek azonnal reagáltak: az amúgy is likvid augusztusban éves csúcsra ugrott a kötvénykibocsátás volumene – írja a Concorde.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.