BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lesz-e kitörés? - Árgus szemekkel figyelnek a befektetők

A Wall Street egy újabb volatilis és gyenge hetet zárt. Pénteken viszont Ben Bernanke az Amerikai Központi Bank elnökének beszéde némi reményt és jókedvet nyújtott a piacnak, így rallyba kezdett. Bernanke szerint minden lehetséges segítséget meg fognak adni a gazdaságnak ahhoz, hogy stabilizálják a gazdasági növekedést.

Szerző: Tradenet Global

A Dow Jones -0.62%-kal, az S&P500 index -0.66%-kal, a NASDAQ pedig -1.2%-kal zuhant. A New York-i tőzsde forgalma 1 milliárd részvény alatt maradt, ami ismét tükrözi az aktivitás hiányát és jellemzi a bolond időszakot.

Pénteken viszont szép pluszban zártak az indexek, a Dow Jones +1.65%-kal 10 150 ponton végzett, az S&P 500 +1.66%-kal 1064 pontra jutott és a NASDAQ +1.65%-ot emelkedett 2153 pontra.

A héten több érdekes makrogazdasági hír fog napvilágot látni. A hét legfontosabb híre kétség kívül a pénteki munkanélküliségi adat lesz, melyet minden befektető és piaci szereplő árgus szemekkel fog figyelni. A keddi fogyasztói bizalmi index is fontos szerepet fog játszani a kereskedési hangulat alakításában.

S&P 500 (SPY)

A Fej és Vállak alakzat még mindig jelen van a heti grafikonon. Az irány még mindig bizonytalan, hiszen az oldalazó mozgás még mindig nem tört meg. Néha a legjobb védekezés a támadás… mostanában azonban a védekezés legegyszerűbb fegyvere az, ha simán a partvonalon várjuk, hogy a piac iránya kirajzolódjon.

Az S&P 500 1.66%-ot emelkedett és 1,064 ponton zárt.

NASDAQ (QQQQ)

Még mindig az EMA200 indikátor letörésére várunk, mely némi előrejelzést adhat a piac várható irányáról, az index azonban még mindig abban az ártartományban van, ahonnan valamerre ki kell törnie. Az EMA20 és EMA50 indikátorok jelenleg ellenállási szintet jelentenek 45.55 pontnál.

A NASDAQ 1.65%-ot emelkedett és 2,153 ponton zárt.

Félvezetők (SOX)

Az index továbbra is távol van a 200 napos hosszú távú mozgóátlagtól. A legközelebbi támasz a hónap mélypontján, 315 pontnál található, és egy ennél jóval gyengébb szintben is bízhatunk az éves mélypont 310-es értékén. Az index már nincs messze ezektől a jelentős támaszoktól. Ezen a héten meglátjuk, hogy van-e elég ereje az indexnek korrigálni az EMA200 indikátor 343.29-es értéke felé.

Az ellentétes színű gyertyák továbbra is a bizonytalanságról árulkodnak. Ráadásul a 310-es korábbi támaszhoz értünk ahol megpihenhet az árfolyam. A trend csökkenő, de csapkodásoktól nem mentes a chart.

A szektor 2.07%-ot emelkedett és 321.76 ponton zárt.

Bankok ($BKX)

A bank szektor tovább erősítette a 43-as támaszt. Ez így még túladott, úgyhogy egy korrekció lassan elérkezhet.

A szektor  2.53%-ot csökkent és 44.19 ponton zárt.

Biotech ($BTK)

Az index tovább oldalazik az 1000 és 1120 pont által határolt tartományban. Amíg ebből a sávból ki nem lép, nehéz lenne állást foglalni a várható irány mellett. A keddi kereskedési nap az EMA200 vonalához közel zárt, és a záróár sem tükröz semmiféle elkötelezettséget, ami a megvilágítja a befektetők határozatlanságát.

Tovább tart a mikorkonszolidáció, de mintha támaszra lelne a 200as EMA-n.

A szektor 2.16%-ot emelkedett és 1,073 ponton zárt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.