BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mi lesz a jennel?

Csütörtökön a jen gyengült a dollárral szemben a15 évi csúcs után, miközben a befektetők arra várnak, hogy meglássák, tesznek-e valamit a japán illetékesek azon túlmenően, hogy csak beszélnek a japán valuta gyengítéséről.

A dollár 0,25 százalékkal erősödött, és 84,77 jennel jegyezték, miután a tegnapi folyamán egy időben 84,89 jenes szintet ért el. A japán exportőrök pedig, akik elszalasztották az alkalmat a külföldön szerzett profitjaik repatriálására a jen közelmúlt erősödése idején, most arra figyelnek, mikor jön el a megfelelő idő a dollárjaik és euróik eladására.

A Nomura Reutersnek nyilatkozó szakértője úgy látja, a piac most kivárja, mi történik Masaaki Shirakawa japán jegybank elnök amerikai látogatása során. A jegybankár a Kansas City Fed által tartott konferenciát látogatja meg, és Hideki Amikura szerint vélhetően Ben Bernanke Fed elnökkel is találkozik, ez pedig arra utal, hogy előbb-utóbb lépni fog a japán nemzeti bank.

A Cashline meglátása szerint ma reggel az ázsiai tőzsdék kicsit visszahoztak az elmúlt napok veszteségeiből abba a szalmaszálba kapaszkodva, hogy beavatkozik a japán jegybank a jen erősödése ellen. Ugyanakkor az elemző cég szerint eddig sem volt egy erős tényező, ha innen visszapattannak a piacok, az inkább lesz a túl mély pesszimizmus, semmint a jegybanki jen eladások következménye, ha pedig pánik esés jön, teljesen mindegy, mit csinál a központ bank.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.