BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Citibank megfelelően tájékoztatott a kockázatokról

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének vizsgálata szerint a befektetők a szerződéskötést megelőzően megfelelő tájékoztatást kaptak a Citibank Zrt-től a Lehman Brothers Treasury által kibocsátott kötvények értékesítése során.

A Felügyelet megállapításai szerint a befektetők a szerződéskötést megelőzően megfelelő tájékoztatást kaptak az ügyletek költségvonzatáról, valamint a bank által a kibocsátótól kapott jutalék mértékéről. A privát bankárok értékesítés-ösztönzésével kapcsolatosan sem hajtottak végre az ügyfélérdekekkel ellentétes, jogszabálysértő cselekményeket.

A közlemény szerint a Lehman Brothers 2008. szeptember 15-i csődbejelentését követően a bank által az ügyfélkövetelések védelmében megtett intézkedések sem sértettek jogszabályt. A kibocsátó gazdasági helyzetét érintő releváns információk rendkívüli közzétételét a hatályos hazai jogi szabályozás a kibocsátó kötelezettségeként írta elő, így a bank, mint forgalmazó jogszabálysértést nem követett el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.