BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A forint erősödik - a további irányt nehéz megjósolni

A forint ma erősödni tudott a vezető devizákkal szemben, a frankért 218,5 egységet kell adni a hazai fizetőeszközből fél 6 körül.

A hazai fizetőeszköz tovább folytatta menetelését a délután során, egészen 218 forint környékére erősödött a frankkal szemben, ám ez még mindig kritikus tartománynak számít a devizahiteleseknek.

A folyamatos frankerősödés a reálgazdasági folyamatokat is befolyásolhatja: a háztartások a jövedelmük egyre nagyobb részét fordítják hiteltörlesztésre, így az elkölthető jövedelmük csökken, ami a fogyasztás mérséklődéséhez vezethet. Ennek további zsugorodása pedig kihat a GDP növekedési ütemére.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

Az erősödési trend megállni látszik, az amerikai gazdaságból jó hírek érkeznek, a befektetők bizakodhatnak a kilábalásban.

Az euró elérte az 1,3-as szintet a frankkal szemben, ez hozzásegítette a forintot is az erősödéshez. A svájci gazdaság azonban jobban teljesít, mint az eurózóna, így az árfolyam változásának iránya megjósolhatatlan. A dollárral szemben is javítani tudott az euró, 1,28 dollár az euró ára.

Az euróért 284,6 forintot kell adni, reggel még 287-es árfolyam volt jellemző.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.