BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A tőzsdei hangulatnak sem kedvez a szárnyaló frankárfolyam

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 99,45 pontos csökkenéssel, 22.462,09 ponton nyitott szerdán. A legutóbbi, keddi záró értékéhez képest 0,44 százalékkal gyengült.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője szerint "egyelőre úgy tűnik, a sáv aljánál megint nincs további esés akár fejlett piacokról, akár OTP-ről legyen szó".

Nagy problémának nevezte, hogy a magyar gazdaság szempontjából jelenleg legkritikusabb árfolyam, a svájci frank/forint továbbra sem látszik megfordulni, pedig erre szükség lenne a jó részvénypiaci hangulathoz is.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt

Valami átjöhet még a keddi eufóriából a szerdai tőzsdenapra is - mondta Varjú Péter, az Erste Befektetési Zrt. üzletkötője.

Emlékeztetett arra, hogy kedden nagyon szépen emelkedtek az árfolyamok, ez a hangulat valószínűleg meg is marad még egy ideig. Néhány napnak biztosan el kell telnie ahhoz, hogy újra lejtmenetbe forduljon a részvénypiac - tette hozzá.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 592,42 pontos, 2,70 százalékos emelkedéssel, 22.561,54 ponton zárt kedden.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.