BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyelőre tartja magát a forint - a választásokig kivár a piac

Lényegesen nem változott a forint árfolyama az euróval szemben kedd reggel a nemzetközi devizakereskedelemben: röviddel hét óra előtt egy euró 280,44 forintot ért a hétfő esti 280,39 forint után.

Elemzők kedden sem várnak jelentősebb változást az árfolyamban, a hosszabb távú bizonytalanságot azonban szakértői vélekedés szerint továbbra is fenntartja, hogy az önkormányzati választásokig valószínűleg már nem válnak a jelenleginél világosabbá a kormányzati gazdaságpolitika irányai. Ennek ellenére a tegnap elért egyhavi csúcs után a magyar deviza reggel egy hajszálnyit erősödött a vezető devizákkal szemben.

A forint pillanatnyi árfolyamát itt megtekintheti!

A dollárhoz képest kissé erősödött a forint kedd reggel: a hétfő esti 214,49 forint után kedd reggel 214,10 forint volt a dollár a bankközi devizapiacon.

    A svájci frank árfolyama kedd reggelre tovább gyengült a forinthoz képest: az árfolyam 212,74 forint volt, hétfő este még 213,45 forint.

    A térségi devizák közül a cseh korona jelentősebben erősödött: hétfő este Londonban még 24,6120 koronán jegyezték az eurót, kedd reggel 24,5850 korona/euró volt az árfolyam. A lengyel zloty viszont gyengült: 3,9400 zlotyt adtak kedd reggel egy euróért, a 3,9385 zlotys hétfő esti árfolyamot követően.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.