BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elkaphatja a "spanyolnáthát" a forint

Szerda reggel a forint 276,86/euró volt vételi oldalon, kissé gyengébb a keddi késői 276,44/eurónál. A svájci frankkal szemben 208,55/franknál tartott, ez 0,03 százalékkal jobb a kedd estinél.

A forint 277,50-279,75/euró között várható vételi oldalon szerdán, kissé gyengülhet a kockázatos euróövezeti adósokkal, Spanyolországgal és Írországgal szemben feltámadt piaci kételyek okozta óvatosság miatt, írta elemzők véleményét idézve szerda reggel a Dow Jones hírügynökség. Ellenszelet adhat, ha az euró nem nyer többet a dollárral szemben.

Az utóbbi napokban, londoni elemzők szerint, a kormány új, a piacnak tetsző költségvetési retorikája, az Opel, az Audi és a Mercedes több százmillió eurós magyarországi beruházási tervei és a kiskereskedelmi forgalom júliusi, váratlan növekedéséről megjelent adatok erősítették a forintot, az egyidejűleg gyengülő dollár támogatásával.

A forint kedden 0,32 százalékkal javult, a cseh korona 0,004 százalékkal erősödött, a lengyel zloty 0,42 százalékkal romlott az euróval szemben. A zlotynak nem segített a dollár gyengülése, mert a befektetők véleménye az utóbbi napokban megváltozott a központi kamatemelés esélyéről, most már nem számítanak rá.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.