BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyengélkedik a BUX, felkapaszkodóban a forint

Gyengén indította a napot a BUX szerdán, a forint zuhanása megállt és kismértékű erősödés volt tapasztalható délelőtt 10 óráig.

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe a BUX kismértékű 0,18 százalékos mínusszal indította a napot így 22 521,71 ponton állt nem sokkal 10 óra után. A vezető részvények közül az OTP erősödött 0,83 százalékkal, részvényeit 4 830 forinton jegyezték. A MOL 0,47 százalékos mínuszban van a nyitáshoz képest részvényei 20 900 forinton állnak. A MTelekom árfolyama 1,74 százalékos mínuszban jár, 676 forintért adják részvényeit. A Richter részvényei is esnek 0,21 százalékkal 46 800 forinton áll.

A friss tőzsde és devizapiaci adatokat itt megtekinthetők!

A forint tegnapi mélyrepülést követően szerda délelőtt 10 óráig felkapaszkodott a vezető devizákkal szemben. Az euróval szemben hét óra előtt 286,54 forintos árfolyamon állt a hazai deviza, mellyel szemben stagnálást mutat. A devizahiteleseket leginkább sújtó alpesi devizával szemben sikerült a forintnak kismértékű erősödést elérnie. Kora reggel 222,38 forintos árfolyamon jegyezték még a svájci frankot nem sokkal 10 után 221,4 forintos árfolyamon áll a haza fizetőeszközzel szemben.

A dollár a reggeli 225,88 forintos jegyzési árfolyamról 224,87 forintos árfolyamig erősödött a hazai deviza a bankközi devizapiacon.

Ebben egyébként az is segített, hogy hajnalban Ázsiában kissé javult a nemzetközi befektetői hangulat, ahol a piacok a kínai kivételével növekedést mutatnak. A Hang Seng 0,4, az S&P ASX 2, a Nikkei pedig 0,9 százalékkal emelkedett. A Shanghai Composite azonban 0,7 százalékkal csökkent.

A tegnap késő este elért 223,3-as szintről ma reggelre 222 körülig süllyedt a svájci frank forinttal szembeni árfolyama. Negyed tíz magasságában 222,25 forintot kértek az alpesi devizáért a bankközi devizapiacon. A tegnap esti 287 forint fölötti euró-jegyzésár ma reggelre csak némileg csökkent, a dollár negyed tízkor 225,86 forintért forgott, szemben a tegnap este hat órai 226,22 forinttal.

A mai napon a magyar piacon nem várható piacmozgató jelentőségű makroadat. Így a figyelem egyrészt a svájci frank árfolyamára, másrészt az európai, illetve amerikai feldolgozóipari beszerzési menedzser indexek, s egy fontos amerikai foglalkoztatottsági jelentés alakulására irányul majd.

Bő egy órával a reggeli nyitás után a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX mínusz 0,22 százalékon állt. A vezető részvények közül az OTP 1,46 százalékos pozitív, míg a Mol 1,74 százalékos negatív tartományban tartózkodott. A többi blue chip közül az Egis kicsit erősödött, míg az MTelekom és a Richter valamelyest visszaesett.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.