BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyengült az euró

A csalódást keltő gazdasági adatok hatására az euró ismét gyengélkedni kezdett, a befektetők realizálták az előző napon megszerzett profitjukat.

Dél körül Londonban az euró 0,4 százalékot veszített erejéből a dollárral szemben. Az európai devizáért ekkor 1,3331 dollárt adtak, miközben az euró tegnap még 1,3440 dollárt ért. A szerdai érték április óta nem látott magasságot jelentett, ma viszont a kereskedők profitrealizálásba kezdtek. Az eladási hullámot erősítette az is, hogy az eurózóna beszerzési menedzsere indexe a vártnál rosszabbul alakult – jelenti az AP.

Az európai deviza árfolyamára ellentétes folyamatok hatnak jelenleg. A fizetőeszköz szerdai csúcsát főként annak köszönhette, hogy a Fed keddi ülésén egyértelművé tette: további mennyiségi könnyítést hajt végre, ha az amerikai gazdaság állapota ezt szükségessé teszi.

Az európai befektetők ezt a "pénzcsapok megnyitásaként" értékelték, ez pedig erősítette az eurót. A Rabobank az amerikai jegybank közlése után bejelentette, hogy megfontolja az euró célárfolyamának emelését. Ugyanakkor az elemzők arra is emlékeztettek, hogy az eurózónában az adósságválság kapcsán tapasztalható feszültség miatt a deviza árfolyam távolról sem lineárisan változik majd.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.