BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jókedv a világ piacain - Emelkedhet a BUX

Bár piacbefolyásoló nemzetközi adat szerdán nem érkezik, erősíti az optimizmust a budapesti piacon, hogy kedden Amerika és Ázsia is emelkedett, s szerdán hajnalban is bizakodó a hangulat: mutatja ezt az is, hogy Japánban is emelkedett az index.

Az elemzők azt várják, hogy a keddi hullámzás és minimális emelkedés után BUX is a nemzetközi indexek után ered. Igaz, nagy ugrást nem várnak.

Elsősorban az OTP-től várnak emelkedést, de elképzelhetőnek tartják, hogy Mol piacán is megjelennek a vevők.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője szerint is tart a világban a jókedv, ami a magyar piacon leginkább csak a forintban érhető tetten. Közelről nézve az OTP piacán is az optimizmus uralkodik, miközben a korábbi kedvenc Mol-ról mintha megfeledkeztek volna a befektetők.

Az elemző szerint kicsit távolabbról nézve viszont továbbra is a nyári oldalazás jellemzi a Budapesti Értéktőzsdét.

Balásy Zsolt éppen ezért úgy véli, hogy szerdán az előjelek alapján folytatódhat az utóbbi napok tendenciája, a magyar piacon az OTP és a forint erősödik.

Az európai elemzők szerint ugyanakkor a befektetők óvatosak is azt követően, hogy a hitelminősítők leértékelés lehetőségére figyelmeztették Spanyolországot és Írországot, s kedden a hosszú lejáratú ír és portugál kormánykötvények hozama rekordra nőtt. Óvatosságra inti őket az amerikai fogyasztói bizalom szeptemberi romlásáról kedden megjelent adat is.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 22,01 pontos, 0,10 százalékos emelkedéssel, 22.917,28 ponton zárt kedden, a részvénypiac forgalma 18,7 milliárd forint volt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.