BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Még áll a céges hitelpiac - Nincs érezhető növekedés

A fokozatosan javuló növekedési kilátások ellenére nem akar magához térni a vállalkozói hitelek piaca: az első fél év alatt nem sikerült érezhető növekedést elérni sem az állományt, sem az új kihelyezések volumenét tekintve.

A lapunknak nyilatkozó bankok szerint ugyanakkor a tavalyi mélypont után már látszik a fény az alagút végén, elindult az érdeklődés a hitelek iránt: többet kérdeznek az ügyfelek, szaporodnak a konzultációs alkalmak. Persze az egyes ágazatok között komolyak a különbségek a fellendülés esélyeit illetően: továbbra is a visszafogottság jellemzi a pénzügyi, az autóipari, a gépjármű-kereskedői és az építőipari szektort.

A beruházási hitelek iránti igény emellett a szereplők többségénél még visszafogott: a bankok szerint a kisvállalkozások a mai gazdasági környezetben nem látnak hosszú távon előre, megrendeléseik alakulása bizonytalan, ezért óvatosak.

Ám az állami hitelprogramok nagyban hozzájárulhatnak a helyzet javulásához, hiszen az ügyfelek – a kedvező kondíciók nyomán – keresik ezeket a lehetőségeket. A válság nyomán megtorpant piacon viszont nagyon sokat nyertek a forrásgondokkal soha nem küzdő szövetkezeti hitelintézetek.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.