BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Melyik banknál juthat a legkedvezőbb áron lakáshitelhez?

Kedvezményes konstrukciókkal bombázzák a lakosságot a hazai bankok

Akciós lakáskölcsönöket kínálnak szeptembertől a legnagyobb hazai bankok a mára egyeduralkodóvá vált forintalapú hitelek piacán. A pénzügyi intézmények jellemzően a hiteligénylés kapcsán felmerülő egyszeri költségeket engedik el: például a folyósításkor visszatérítik a közjegyzői vagy az értékbecslési díjat.

Az OTP Bank 2010. szeptember 13. és október 31. között olyan forintalapú lakáshitelt nyújt, amelynek havi törlesztőrészlete három évig nem változik, következésképpen biztonságos és kiszámítható. További előnyt jelent, hogy az adott időszakban a hitelintézet kifizeti a közjegyzői díjat és a szerződéskötéskor visszatéríti az értékbecslési díjat is, mindez pedig jelentősen csökkenti a hitelfelvétellel járó költségeket.

„Mivel a törlesztőrészletet három évre fixáljuk, a kamatmozgások ebben az időszakban nem változtatják a havi teher nagyságát” – mondta Illés Zoltán, az OTP Bank Lakossági Igazgatóságának ügyvezető igazgatója. Egyúttal megjegyezte: így a forintalapú fix törlesztőrészletű lakáshitel felvevőjének három évig előre kiszámítható összeget kell havonta fizetnie, ezáltal a családi költségvetés is könnyebben tervezhető.

A K&H szenzációs forinthitelek a devizaalapú kölcsönökéhez hasonló kedvező törlesztőrészlet-fizetést jelentenek anélkül, hogy árfolyamkockázattal kellene számolni, míg a K&H ingatlanfedezetű hitelek most 24 órás előzetes hitelbírálattal és november 30-ig induló banki költségek nélkül igényelhetők. A K&H Bank akciója keretében elengedik a szerződéskötés teljes díját, ha az ügyfélnek K&H zéró számlacsomagja van, valamint a fedezeti ingatlanra K&H start fészek vagy K&H fészek otthonbiztosítást köt vagy kötött, és az utóbbit legalább három évig folyamatos díjfizetéssel fenntartja. Minden egyéb esetben a szerződéskötési díj 50 százalékát engedik el.

A Sopron Bank is kedvezményes kondíciójú hiteltermékeket vezetett be szeptember elejétől: az akció keretében a lakáscélú és szabad felhasználású jelzáloggal fedezett hitelek igénylésekor a bank nem számít fel kezelési költséget, átvállalja a közjegyzői, az értékbecslési díjat, valamint – építési kölcsönnél – a műszaki ellenőrzés díjából 30 ezer forintot elenged.

A CIB Bank fix lakáshitele is hasonló konstrukciót kínál: kedvező feltételekkel igényelhető, és három éven keresztül változatlan törlesztőrészleteket garantál. Az akció keretében a bank elengedi a kezelési költséget, valamint a szerződéskötési és hitelbírálati díjat is. Emellett a CIB teljes körűen befogadott igénylésnél a jóváhagyást követően a folyósítási jutalékból 50 százalék kedvezményt ad, ha az igénylőnek a banknál vezetett lakossági forintfolyószámlája van, és amelyre rendszeres havi jövedelme érkezik, vagy ha azonos kondíciókkal vállalja a folyószámla megnyitását.

Hasonló akciót hirdetett meg az FHB Bank is: a forintalapú, rugalmas kölcsön keretében az első három évben alacsony, fix törlesztőrészletet garantál, emellett az első évben változatlan a kamat, majd azt követően a mértéke a mindenkori referenciakamathoz igazodik. A bank díjelengedési akciója keretein belül szeptember 30-ig folyósításkor visszafizetik az értékbecslési díjat, valamint legfeljebb két tulajdoni lap lekérdezésének és a folyósítási jutaléknak a díját is elengedik.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.