BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nyit a BÉT - Az OTP szenvedheti meg legjobban a gyenge forintot

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 135,21 pontos csökkenéssel, 22.820,45 ponton nyitott szerdán. A keddi záró értékéhez képest 0,59 százalékkal gyengült.

Miszkuj Tünde, a Raiffeisen Bank üzletkötője az előző napi esés folytatódását várja. Véleménye szerint a forint gyengülése, főleg a svájci frankkal szemben elsősorban az OTP árfolyamára hathat negatívan. Emiatt a bankpapír piacán nagyobb visszaesést vár, míg a gyenge forintra kevésbé érzékeny többi vezető részvény - Mol, Richter - esetében kisebb lehet a veszteség.

A bankpapírokra globális szinten emellett negatívan hathat az is, hogy az európai bankrendszer állapotával kapcsolatban ismét felerősödtek az aggodalmak - tette hozzá.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt

Kovács Krisztián, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője kiemelte, hogy a svájci frank erősödése minden pénzügyi piacokon zajló folyamat közül a legfontosabb Magyarország számára, ennek folytatódása, vagy komoly korrekciójának elmaradása erős nyomást gyakorolna minden magyar eszköz piacára. Emlékeztetett, hogy kedden a svájci frank új csúcsra erősödött ez euróval szemben, és mivel a forint is komolyan gyengült az euróval szemben, a svájci frank/forint árfolyam is korábban nem látott szintekre emelkedett.

Hozzátette, hogy a forint gyengülésének szerepe lehet ugyanakkor a gyógyszerpapírok mostanában látott felülteljesítésében, ezek forintban kimutatott eredményének ugyanis jót tesz a magyar deviza gyengülése.

Kovács Krisztián is felhívta figyelmet arra, hogy ismét előkerültek az eurózóna bankrendszerével kapcsolatos aggodalmak.

A BUX 220,49 pontos, 0,95 százalékos csökkenéssel, 22.955,66 ponton zárt kedden.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.