BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Mol-árfolyam már tükrözi a válságadót, az MTelekomé még nem

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 67,14 pontos csökkenéssel, 23.431,95 ponton nyitott pénteken. A csütörtöki záró értékéhez képest 0,29 százalékkal gyengült.

Sőre Balázs, a Buda-Cash Brókerház Zrt. elemzője felhívta a figyelmet az Magyar Telekom részvényeire, amelynek árfolyamába még nem árazták be a válságadót. Ezért a távközlési papír árfolyama külön mozoghat a többi papírtól.

Sőre Balázs úgy véli, a Mol árfolyama már tükrözi a különadót, mert az már korábban tudott volt. Kérdés, hogy az OTP a csütörtöki 5.720 forintos záróárról merre mozdul, megfordul-e az emelkedő trend. Az elemző megjegyezte, hogy a forint gyengül a magánnyugdíjpénztári befizetések felfüggesztése miatt, és ha a magyar fizetőeszköz árfolyama az euróval szemben 275 forint fölé megy, a kedvezőtlen hatással lehet a részvénypiacra. 

Délután amerikai kiskereskedelmi adatok, fogyasztói bizalmi index, európai inflációs adatok befolyásolhatják a kereskedést a nemzetközi és a budapesti tőzsdén. 

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 149,49 pontos, 0,63 százalékos csökkenéssel, 23.499,09 ponton zárt csütörtökön.

MTI Eco-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.