BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az arany továbbra is jó befektetésnek látszik

Annak ellenére, hogy folyamatosan javul a befektetők hangulata, és a részvénypiacok is jól teljesítenek, az amerikai dollár és a jen gyengülése továbbra is az aranybefektetések irányába tereli a befektetőket a K&H Alapkezelő befektetési igazgatója szerint.

"Az elmúlt hónapokban fokozódó bizonytalanság hatására az arany ára rekordmértékű emelkedésbe kezdett, ami a mai napig töretlen. Ennek oka azonban jelenleg már nem az, hogy a nemzetközi gazdaság élénkülésére vonatkozóan fokozódnak a kételyek, sokkal inkább az, hogy az amerikai és japán gazdaságot fenyegető deflációs félelmek hatására a Fed és a BoJ is a nemzeti valuta értékének csökkentését célzó pénznyomtatásba kezdett" - mutatott rá Horváth István, akit az alapkezelő közleménye idéz.

Az arany klasszikus menekülő befektetésnek tekinthető, hiszen a nemesfém árát leginkább az határozza meg, hogy mennyire nagy a bizonytalanság a nemzetközi pénzpiacokon - magyarázta a befektetési szakember. Szerencsére a nyáron még egyre sűrűbben emlegetett, egy újabb recesszióról szóló találgatások szűnőben vannak, az arany azonban továbbra is jó befektetésnek bizonyul, mivel az amerikai és japán jegybank a nemzeti valuta piaci mennyiségének növelésével, és ezzel az infláció generálásával próbálja támogatni a gazdaság élénkülését és a defláció elkerülését.

    "Mivel az említett jegybankok agresszív gazdaságélénkítő beavatkozása várhatóan a következő hónapokban is folytatódik, az arany árának további emelkedésére számítunk, érdemes hát befektetési szempontból is megfontolni az arany vásárlását. Azok számára, akik az arany árának tartós emelkedéséből szeretnének profitálni, leginkább a nyersanyagalapok jegyzésén keresztül van erre lehetőség" - javasolja Horváth István.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.