BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újra összeül a parlament, fontos témák kerülnek terítékre

Az Országgyűlés kétnapos ülésbe kezd hétfőn. Többek között a 2023-as zárszámadást is elkezdi tárgyalni.

Elkezdi tárgyalni a 2023-as zárszámadást az Országgyűlés hétfőn kezdődő, kétnapos ülésén. A parlamenti honlapon olvasható napirendi javaslat szerint az ülés a megszokottnál korábban, 11 órakor kezdődik.

parlament
Hétfőn kezdődik a parlament kétnapos ülése / Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság

A megemlékezések, a napirend előtti felszólalások és a napirend elfogadása után a bizottsági jelentésekről és az összegző módosító javaslatokról vitáznak. A pénzügyi közvetítőrendszert érintő törvények módosításáról, valamint két honvédelmi tárgyú törvényről a nap folyamán határoznak is a képviselők (ezekről az október eleji ülésen már tárgyaltak), ahogy hat nemzetközi szerződésről és két mentelmi ügyről is.

A szavazásokat követően három órán keresztül interpellációk, azonnali kérdések és kérdések hangzanak el.

A napirendi javaslat szerint 19.30 körül kezdődhet a Magyarország 2023-as központi költségvetéséről szóló törvény végrehajtásának, valamint az ahhoz kapcsolódó állami számvevőszéki véleménynek a vitája.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.