BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Érik a Mol fordulata a némileg megtorpant hazai piacon

A pesti börze a globális trendtől elszakadva kismértékben inkább gyengült az utóbbi napokban. A Mol-részvények technikai képe viszont egyértelműen pozitívabb lett.

A világpiacok makroképe pozitív, aminek hatására a legtöbb fejlett tőkepiac határozottan optimista képet festett a kereskedési adatok alapján. A magyar tőzsde viszont – elszakadva a globális trendtől – kismértékben inkább gyengült. Ennek oka egyrészről a makrohelyzetről alkotott rövid távú kormányzati kép, másrészről az, hogy a magyar befektetők is a nemzetközi piacokon vásároltak inkább, kihasználva a régebb óta bizonytalankodó, de a mindenkori csúcs közelében tartózkodó indexek friss lendületét. A Mol technikai képe viszont egyértelműen pozitívabb lett.

MOL
Biztató a Mol technikai képe / Fotó: Mol

OTP

Az OTP árfolyama az utolsó két kereskedési napon inkább esett, előtte azonban csúcsra ment, és a kismértékű korrekció még a 20 napos mozgóátlagot sem érte el. A részvény technikai képe, illetve a hazai és nemzetközi befektetői megítélése egyértelműen további árfolyam-növekedést vetít előre. A 21 306 forintos elemzői célár a mostani árfolyam 12,55 százalékos felértékelődését valószínűsíti. A részvények sem túladottságot, sem túlvettséget nem mutatnak, így összességében inkább a bankpapír emelkedése várható.

 

Richter

Hasonlóan viselkedett a Richter is a múlt héten: 

  • a 20 napos mozgóátlag letört, 
  • de az 50 napos átlagárat nem érte el a részvény. 

Így korrekcióként és újabb belépési lehetőségként tekintünk erre az árfolyammozgásra. A gyógyszergyártó elemzői célára 11 893 forint, ami 8,53 százalékos emelkedési lehetőséget jelentene a mostani árfolyamról.

Kilenc elemzőházból hét vételre ajánlja a Richter papírját.

A technikai indikátorok napi idősíkon inkább semlegesek, míg heti idősíkon még mindig erős long kép látható. Mivel a papír április óta trendel, a trendcsatornából sem lefelé, sem felfelé nem lépett ki, és pénteken is inkább a trendcsatorna közepén kereskedték, ezért a jelenlegi trend folytatása várható. Az esetleges kisebb korrekciók inkább a vételi pontok helyét jelölik ki a befektetők számára.

 

Mol

A Mol-részvény mintha képes lett volna az eső trend megállítására, és – nem túl meredeken, de – mintha megfordult volna az esés. Lényegében még egy oldalazó sávban mozog az árfolyam, de mindenképpen figyelemre méltó, hogy az aljak rendre magasabban vannak, mint a korábbiak, ami egyértelmű pozitív kilátást jelent technikailag. Napi idősíkon nem túl erősek a technikai indikátorok, azonban az elemzői átlagárak már 28,86 százalékos felértékelődési lehetőséget mutatnak.

A papírt követő kilenc elemzőből hat vételre ajánlja, míg kettő tartózkodik, és csak egy elemzőház fogalmaz meg eladási javaslatot.

Az olaj nemzetközi piacának stabilizálódása megnyugtatná a befektetőket, ám erre még várnunk kell egy kicsit. Akinek már van Mol-pozíciója, az maradjon türelmes, újabb nyitásokra viszont még várnak a piaci szereplők, de ha képes a mostani minor támaszt tartani az árfolyam, akkor november közepére akár annak is eljöhet az ideje.

 

Magyar Telekom

A Magyar Telekom árfolyama képes volt egy átmeneti korrekcióból felkapaszkodni, és a korábbi árfolyamcsúcsot ismét elérni. Ha a dupla csúcs által kijelölt ellenállást hamarosan és egyértelműen képes áttörni, akkor további emelkedés várható, ha viszont nem képes erre, akkor sajnos a technikai kép nem kedvez a befektetőknek. Mindenesetre a régebb óta várt elemzői felminősítés megérkezett, bár a célár még így sem olyan markáns, hogy igazán nagy és erős vételeket generáljon. Napi idősíkon pozitív a technikai indikátorok üzenete, azonban az alacsony forgalmi adatok hátráltathatják a kitörést.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.