BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az OTP húzza le a BUX-ot

Továbbra is mínuszban tartózkodnak a nemzetközi piacok. A német DAX index 0,29 százalékos, a lengyel WIG20 index 0,78 százalékos mínuszban jár. A BUX index is követi a trendet de délutánra jelentősebb mínuszba süllyedt, az OTP és az MTelekom pedig 1 százalék feletti csökkenést ért el.

A Budapesti Értéktőzsde indexe a BUX a délelőtti minimális csökkenést követően délutánra jelentős 0,77 százalékkal 13 238,40 pontig gyengült.

A friss tőzsdei és devizapiaci adatokat itt megtekintheti!

Mélybe húzza a kereskedést az OTP, melynek forgalma délutánra meghaladta a 2,8 milliárd forintot. A bankpapírok árfolyama 1,85 százalékkal esett, így 5 810 forinton jegyzik a részvényeket. Az MTelekom követi a bankpapírokat. A távközlési papírok árfolyama 1,02 százalékkal gyengült, melyeket így 581 forintért adnak.

A Richter erősödése kitart, délutánra 0,43 százalékos pluszban jártak a papírok, melyeket így 46 700 forintért jegyeznek. A Mol minimális 0,02 százalékos pluszt ért el, így az energiapapírok árfolyama 20 750 forintra emelkedett.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.