BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az OTP vezette mélybe a tőzsdét

A pozitív hétkezdést követően kedden már mínuszban zárt Európa, az amerikai piacok pedig mínuszban tartózkodnak. Az S&P 500 0,23 százalékot, a Nasdap 0,11 százalékot veszített nyitóértékéből. A régióban a lengyel WIG20 0,47 százalék, a német DAX 0,4 százalékos mínuszt könyvelhetett el kedden.

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe a BUX a negatív nemzetközi hangulatban 0,67 százalékkal gyengült, így 23 261,5 ponton zárta a napot.

A friss tőzsdei és devizapiaci adatokat itt megtekintheti!

A negatív trendet a budapesti parketten az OTP vezette, a bankpapírok regisztrálták a legnagyobb forgalmat kedden több mint 7 milliárd forintot. A részvények árfolyama nagyot zuhant és 1,94 százalékos mínuszban, 5 805 forinton zárt. Az MTelekom is jelentős veszteséget könyvelhetett el, a távközlési papírok 0,51 százalékos csökkenést követően 584 forinton állnak.

Kedden bizonytalanul mozogtak a legnagyobb magyar energiapapírok, a nyitóértéktől alig mozdult az árfolyam. Nap végére azonban megugrott a forgalom és 0,21 százalékkal gyengült az árfolyam, így 20 700 forinton állnak a Mol-papírok.

A vezető részvények közt egyedül a Richter tudott erősödést elérni, a társaság részvényei 0,64 százalékkal lettek drágábbak a nap végére, melyek így 46 800 forinton állnak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.