BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Erősödött a forint - majd korrigált

A forint egyre erősebb lett délután: a reggeli 273,8 körüli szintről 272-ig menetelt, majd némi korrekció után 272,7-re esett vissza a jegyzés.

A forint egész nap a 273-273,5-ös árfolyamsávban mozgott az euró ellenében, melyre a reggeli 274 körüli szintről erősödött. Délután 5 óra után a 273-as árfolyam alá erősödött a hazai deviza, a 272-es szint állította meg a további erősödésben. A kurzus 272,2-es szinten mozgott, majd 272,6-on állapodott meg hat óra előtt.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

Az euró visszakapaszkodott az 1,339-es szintre a frank ellenében, melyre a délután 3 óra utáni 1,334-es árfolyamról erősödött. Ez is támogatta a forint frankkal szembeni erősödését: az alpesi deviza 203,32 forintba kerül.

A forint az elmúlt két órában a lengyel zlotyval együtt erősödött az euró ellenében.

„Trendszerű erősödés látható szeptember eleje óta” – mondta Kondrát Zsolt , az MKB Bank vezető elemzője. A kedvező nemzetközi háttér támogatja a forintot, a kockázati étvágy ugyan nem kiemelkedő, de az újbóli recesszióval kapcsolatos félelmek eloszlásával egyre jobban keresik a kockázatos eszközöket, így a forintot – fejtette ki az elemző.

„Májushoz, vagy akár az év elejéhez képest még lemaradás látszik a régiós devizák teljesítményének viszonylatában” – húzta alá Kondrát Zsolt. Az erősödés folytatódhat, ha a nemzetközi hangulat támogat, felzárkózhatunk – tette hozzá.

Technikai szempontból elmondható, hogy a forint október eleje óta kitört a 291-276-os sávból, átvitte a 200 napos mozgóátlagot, mely nagyon fontos szint technikai szempontból. A 270-es szintről visszapattant a hazai deviza, visszatesztelte a 200 napos mozgóátlagot, és nem zárt felette a forint: ez megerősíti a technikai trendet – nyilatkozta a Világgazdaság Online-nak Kondrát Zsolt.

„A forint a 14 napos mozgóátlag mentén erősödik, és ha nincs negatív hír, akkor araszolhat tovább lefelé” – mutatott rá az MKB elemzője. A 270-es szint egy nagyon komoly ellenállás, de hiteles költségvetéssel alá is erősödhet a forint: ehhez szükséges, hogy a költségvetés részleteit is hitelesnek találja a piac.

A hazai deviza akár 10 forintot is erősödhet még az euró ellenében, ha a külső környezet is támogatja a forintot. „A külső hangulatromlás azonban bőven ellensúlyozhatja a hazai jó híreket” – mondta Kondrát Zsolt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.