BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Pluszban nyitott a BUX, de nem árt az óvatosság

Hétfőn elég jó napot zártak a tőzsdék, jelenleg is pozitív tartományban vannak az ázsiai piacok, ugyanakkor negatív tartományban nyitottak a nyugat-európai tőzsdék

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 81,99 pontos emelkedéssel, 23.489,52 ponton nyitott kedden. A legutóbbi, hétfői záró értékéhez képest 0,35 százalékkal erősödött.

A részletes piaic adatokat itt találja!

Vörös Tamás, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője pozitív kezdést és az árfolyamok emelkedését várja, de "enyhe pozitív oldalazással". Elmondta: hétfőn elég jó napot zártak a tőzsdék, jelenleg is pozitív tartományban vannak az ázsiai piacok. A régióban egyelőre vegyes a kép, Prága és Budapest visszaeső volt, de Bécs és Varsó ki tudta használni a kedvező hangulatot.

A forgalom javát adó blue chipek továbbra is nagyon vegyesen teljesítenek, a Mol és a Magyar Telekom esetében a különadó híre továbbra is lehúzza az árfolyamot. Ez azonban lassan már eléri az alsó sávot, inkább az ár "visszapattanására" lehet számítani. Nagy kérdés lesz kedden az OTP, amely 3 százalékot erősödött hétfőn.

Esnek a nyugat-európai tőzsdék

A vártnál rosszabbul, általános gyengüléssel kezdtek a fő nyugat-európai tőzsdék kedden. A londoni értéktőzsde fő mutatója, az FTSE-100 0,32 százalékos, a frankfurti DAX-30 0,15 százalékos, a párizsi CAC-40 0,29 százalékos mínuszban volt nyitás után.

 Az amerikai hangulat hétfőn kedvezően alakult, de az ázsiai piacok csak fél százalékos emelkedés volt, ebből akár gyengülés is lehet mínusz - véli Sőre Balázs, a Buda-Cash Brókerház Zrt. üzletkötője. Szerinte a budapesti részvénypiacon stagnáló, de akár fél százalékon belüli negatív nyitás is elképzelhető.

 Vastagon benne vagyunk az amerikai gyorsjelentési szezonban, amerikai és európai makrogazdasági hírek is várhatók kedden, de az amerikaiak lesznek meghatározóbbak - tette hozzá az üzletkötő. Felhívta a figyelmet arra, hogy jelenleg bizonytalanság van a tőzsdén, a keddi makroadatok alapján esetleg már várható valami változás.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.