BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elvesztek a nap elejei nyereségek

Az amerikai részvénypiac hétfői kereskedése vegyes hangulatban zajlott, mivel a nap elején szerzett nyereségek a nap folyamán el is vesztek.

Szerző: Tradenet Global

A nyitáskori lendület a kiskereskedelmi forgalmak és az üzleti készletek adataiból merített erőt, még ha ez a vásárlói nyomás nem is volt annyira számottevő, köszönhetően a New York állam ipari termelésében látható váratlan hanyatlásnak.

Mindhárom vezető index pirosban kereskedett a délután folyamán, és csupán a Dow Jones végzett pozitívban. A szállítmányozási, a biotechnológiai és a bankszektor voltak a legerősebb ágazatok, bár mindhárom index alacsonyabban végzett a napi csúcsnál.

A kereskedés zárásakor a kiskereskedelmi áruházak forgalmának közzétételekor két részvény vonzotta a legnagyobb figyelmet. A Nordstrom (JWM) körülbelül -2%-nyit esett, miután a cég 2 centtel túlteljesítette az 51 centes várakozásokat az utolsó negyedévre, de a cég forgalmi adatai némileg kiábrándítóak voltak. Az Urban Outfitters (URBN) viszont +6%-nyit erősödött, mivel a cég 43 centes részvényenkénti profitról számolt be, ami magasabb volt az előzetes becsléseknél. A Wall Mart (WMT), a világ legnagyobb kiskereskedelmi áruházlánca a keddi nyitás előtt teszi közzé negyedéves gyorsjelentését.

 
S&P500 (SPY)

A 20 napos mozgóátlag 119.78-as szintje továbbra is fontos indikátor arra nézve, hogy a bikák vajon magasabbra nyomják-e a piacot, vagy inkább megpihennek. A hétfői záráskor úgy tűnik, a bikák nem hagyják veszni ezt a szintet. Amennyiben a piac emelkedni kezd, a következő célpont az éves csúcs 123 pontos értéke. Esés esetén viszont a piac elérheti a 117 pontos szintet, az 50 napos EMA szintjét.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.