BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Izmosan kezdett a forint

A forint a ma reggeli órákban erősített a két legfontosabb devizával szemben és bár az árfolyam most ismét gyengül, a hazai deviza még mindig jobban teljesít a tegnapi záróárnál.

Egy euróért most 274,32 forintot adnak, tegnap 274,66 forinton zárt a közös európai deviza. A forint jól teljesített ma, a leggyengébb periódusában sem lépte át a 275-ös szintet az euró árfolyama, a legerősebb szint pedig 273,84 forint volt. Jelentős kilengés egyébként nem tapasztalható eddig a mai nap folyamán, az átlagos árfolyam 274,32 forint volt.

Hasonló a helyzet a svájci frank esetében is, egy frankért jelenleg 202,02 forintot adnak, a tegnapi záróár 202,23 forint volt. Az alpesi deviza árfolyama szűk sávban mozgott ma, a legkedvezőbb ár 201,60 forint volt, míg a leggyengébb árfolyam 202,74. Az átlagár 202,26 forint.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt

A nemzetközi devizapiacra ma az ír adósságválság alakulása hathat elsősorban, a piacok arra várnak, hogy hivatalosan is bejelentsék a most már biztosra vehető mentőöv paramétereit. A jelek szerint az IMF és Írország közötti tárgyalások megkezdése nyugtatólag hat a piacokra.

Több tízmilliárd eurós hitelcsomag felajánlását reméli az EU és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) részéről Írország számára az ország jegybankjának első embere. Patrick Honohan az RTE ír közszolgálati rádiónak nyilatkozott tegnap reggel, azt megelőzően, hogy az Európai Központi Bank és az IMF megkezdte tárgyalásait Dublinban. A jegybanki kormányzó szerint a piaci helyzet szükségessé teszi nemzetközi segítség bevonását, amelyről a végső döntést az ír kormánynak kell majd meghozni.

Hazai téren lendületet adhat a forintnak a KSH kedvező jelentés, amely szerint emelkedett a bérek reálértéke, jelenleg 132 ezer forint az átlagos nettó kereset. A miniszterelnök folytatja a nemzetközi tárgyalásokat, Orbán Viktor ma Lisszabonba látogat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.