BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Meglepetés: szárnyal a forint! Novemberben mégis a legrosszabb

A forint erősödni kezdett a bankközi devizapiacon az euróval szemben, néhány óra alatt majdnem 3 egységgel javított. A piacokat nagy ingadozás jellemzi.

A forint 3 óra óta erősödik az euróval szemben, 284-es szintről 281,6-ig kapaszkodott a hazai deviza. A kurzus 281,8-as szinten stabilizálódott. Napközben 284,5-ös árfolyamot is láthattunk.

A forint napon belül 0,75 százalékkal erősödött a bankközi devizapiacon, a lengyel zloty 1,45 százalékot javított a közös európai devizával szemben.

A frankkal szemben azonban csak a reggeli 217-es kurzusra tudott kapaszkodni a hazai deviza, ugyanis az árfolyamot az euró teljesítménye is befolyásolja.

Büntetik Magyarországot és a forintot a befektetők

Az euró a szuverén adósságválság nyomása alatt áll: Írország után Portugália és Spanyolország is mentőcsomagra szorulhat. Az európai vezető tőzsdeindexek stagnálás közelében állnak.

Nem fért a képernyőre a magyar hozamemelkedés

A forint mai teljesítménye kivételes eset a hónapban. A forint a legrosszabbul teljesítő deviza novemberben az euróval szemben, 4,5 százalékot veszített értékéből – írja a Bloomberg hírügynökség.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.