BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Optimizmus uralja az európai indexeket - Stagnál a Richter

A pesszimista hét indítást követően kedden vegyes képet mutatnak az ázsiai indexek, az európai indexek erősödésnek indulta. A pesti parketten emelkedésnek indultak a vezető részvények.

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe a BUX a hétfői pesszimista hét indítást követően kedden délelőtt 0,33 százalékos erősödést írt el, így 23 203,89 ponton áll a tőzsdeindex.

A friss tőzsdei és devizapiaci adatokat itt megtekintheti!

Optimizmus uralja a blue chipek piacát a részvények többsége erősödik vagy stagnál. A Mol 0,8 százalékos erősödést írt el, így 20 700 forinton zajlik az energiapapírok kereskedése. Az MTelekom is hasonló 0,84 százalékos emelkedést produkált, így a lélektani 600 forintos szintre erősödtek a távközlési papírok.

Az OTP 0,43 százalékos növekedést ért el, a bankpapírok árfolyama így 5 770 forinton áll. A Richter jelentős 1,8 milliárd forint feletti forgalmat ért el azonban a gyógyszeripari részvények árfolyama 46 500 forintos nyitóárfolyamon stagnál. A gyógyszeripari részvények annak ellenére stagnálnak, hogy a társaság reggel tette közzé harmadik negyedéves eredményét, ami 54 százalékos profit növekedést mutat.

Hétfőn kisebb mínuszban zártak az amerikai indexek, elemzői vélemények szerint profit realizálás történt. A Nasdaq 0,04 százalékkal erősödött, míg a S&P 500 0,21 százalékos veszteséget volt kénytelen elkönyvelni. Az ázsiai piacok is vegyes képet mutatnak. Európában a tegnapi negatív véget ért és már pluszban járnak a vezető indexek. A német DAX 0,41 százalékos pluszt ért el, a lengyel WIG20 0,42 százalékkal erősödött.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.