BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szárnyal az OTP - Korrekcióba kezdtek a piacok

Korrekcióba kezdett a pesti parkett, a legerőteljesebben az OTP indult meg. Európa vezető indexei is erősödésnek indultak kedden délelőtt.

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe a BUX 2,47 százalékos erősödést ért el a délelőtt folyamán, így 20 720,45 pontra emelkedett a tőzsdeindex.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

A blue chipek közt az OTP az iránymutató. A megviselt bankpapírok kedden délelőtt 3,11 százalékos erősödést mutatnak, így a társaság részvényei elérték a 4 965 forintos árfolyam szintet. A Mol követi a bankpapírokat, az energiapapírok árfolyama 2,13 százalékos emelkedést követően 18 640 forinton állt.

Az MTelekom árfolyama is erősödésnek indult. A távközlési papírok 2,04 százalékos erősödést produkáltak a délelőtt folyamán, így a papírok jegyzése 550 forinton zajlik. A Richter papírok szerényebb 0,73 százalékos pluszt értek el, így a gyógyszeripari részvények kereskedése 42 310 forinton zajlik.

A tengeren túli piacok még mínuszban zártak hétfőn. A Nasdaq 0,37 százalékkal, az S&P 500 0,14 százalékkal gyengült. Az ázsiai piacok azonban már vegyesen teljesítettek. Az európai piacok többsége erősödésnek indult. A német DAX 0,73 százalékkal, a lengyel WIG20 1,05százalékkal erősödött a délelőtt folyamán.

Gabler Gergely, az Erste Bank elemzője nem zárta ki a pozitív korrekció lehetőségét a keddig kereskedés során. Az elemző szerint a befektetői bizonytalanságot elsősorban az európai adósságválság miatt kialakult aggodalmak gerjesztik.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.