BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Véget ért az optimizmus - Csak a Richter tartja magát

Véget ért az optimizmus a pesti parketten, félidőben már mínuszban járt a vezető tőzsdeindex. A vezető európai indexek is erős lejtmenetnek indultak.

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe, a BUX a reggeli erős nyitást követően délre 1,3 százalékos mínuszt ért el, így 20 493,15 pontra gyengült.

A friss adatokat itt megtekintheti!

Az MTelekom vezeti a negatív listát, a távközlési papírok 1,82 százalékos mínuszban jártak nem sokkal dél után. Így a társaság papírjait 539 forintos árfolyamon adták. Az OTP is jelentős 1,69 százalékos csökkenést könyvelhetett el, a bankpapírok árfolyama, így 4 886 forinton jegyzési szintre estek. A Mol szerényebb 0,53 százalékos gyengülést követően 18 700 forinton áll.

A blue chipek közt egyedüliként a Richter tartja magát. A gyógyszerpapírok délelőtt fél százalék környéki pluszban járt nem sokkal dél utánra azonban elveszítette lendületét és minimális 0,01 százalékos pluszban, 42 695 forinton állt.

A vezető európai indexek mindegyike erős mínuszban járt, a DAX 0,74 százalékos, a lengyel WIG20 0,52 százalékos mínuszban járt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.