BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Zárás után jöttek a rossz hírek a tengerentúlról

Ugyan a nyitást követően folyamatos emelkedés volt az amerikai piacon, a zárást követően megérkeztek a rossz hírek. Ázsiában a kínai államadóság kedvezőbb besorolása lendített a papírok árfolyamán.

A Cisco csalódást okozott a befektetők körében, miután a várakozásokkal szemben rosszabb előjelzést tett közzé. Az egy részvényre jutó eredmény és a bevétel rosszabb lett. Az első negyedéves bevétele 10 százalékkal lehet rosszabb, mint a várakozás, az eredménye pedig 20 százalékkal lehet rosszabb, mint a piaci konszenzus, a cég előrejelzése szerint. A hír hatására a részvény ára a zárás utáni elektronikus kereskedésben 15 százalékot esett. Ez további kétségeket ébreszt a technológiai iparág eredményében, és mutatja az erősödő verseny, és a növekvő költségek kedvezőtlen hatásait.

A ma reggel megjelent amerikai kisbefektetői szentiment index AAII 2007 januárja óta nem látott optimizmust tükröz, ami kontraindikátorként használva komoly kockázatot jelent a piac tövid távú kilátásait figyelembe véve: ha már mindenki az emelkedésre számít, az általában rövidtávon nem, vagy csak részben szokott bekövetkezni – áll a Cashline elemzésében.

Ázsiában szintén emelkedtek a részvények, miután a Moodys felminősítette a kínai adósságot A1-ről Aa3-ra, a negyedik legjobb szintre, és a pozitív kilátást tartotta. A kínai banki szigorítások hatására már elváltak egymástól az árupiaci termékmozgások, amíg a réz új csúcsra tört, addig a gyapot, a cukor, és a szója ára már esett.

Csütörtökön kezdődik a G20 találkozó Szöulban, ahol előtérbe kerülhetnek az amerikai valuta gyengülésével – gyengítésével - kapcsolatos aggodalmak, felszínre törhet Amerika és a többi ország közötti érdekellentét.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.