BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

3 éves csúcson a NASDAQ

A bátorító heti munkanélküliségi adatok támogatták csütörtökön a bikákat, akik így a nyitástól az árfolyamok emelésébe kezdtek. A Munkaügyi Minisztérium jelentése szerint az első alkalommal munkanélküli segélyért fordulók száma 421 ezer főre csökkent, ami a vártnál is jobb eredmény.

Szerző: Tradenet Global

„Nem kétséges, hogy a munkanélküliség, ha lassanként is, de a jó irányba változik már jó két hónapja.” – állítja Fred Fraenkel, a Beacon Trust alelnöke.

Európából is kedvező hírek érkeztek. Németországban a novemberi infláció mindössze 0.1%-ot emelkedett, Anglia nemzeti bankja pedig 0.5%-on tartotta az alapkamatot. Franciaországban a foglalkoztatottság 0.1%-ot növekedett. A részvények oldalazva kereskedtek a délután folyamán, és enyhe emelkedő trendet alakítottak ki.

S&P500 (SPY)

A befektetők fél szemüket az S&P 500 index technikai szintjein tartják, hogy kifigyeljék a tőzsde következő irányát. Ha az index kitöri az 1235-ös szintet (a két éves csúcsot), elképzelhető az év végére akár az 1260-as szint elérése is. Ha viszont az 1200-as szint elesik, a novemberi mélypont, az 1170-es szintig esést valószínűsíthetjük.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.