BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A forint 2010 legrosszabbul teljesítő fizetőeszköze lehet?

A forint hiába erősödik három napja az euróval szemben, még így is több mint egy százalékos esésben van a héten az euróval szemben. A Bloomberg adatai alapján a forint több mint 20 feltörekvő deviza közül a legrosszabbul teljesítő lehet eben az évben.

A forint harmadik egymást követő napon erősödik csütörtökön azután, hogy hétfőn 1,6 százalékot gyengült az euróval szemben a bankközi devizapiacon, mikor a Magyar Nemzeti Bank (MNB) 25 bázisponttal növelte a jegybanki alapkamatot – írja a Bloomberg hírügynökség.

A forint még így is 1,2 százalékos gyengülést mutat a héten az euró ellenében. A hazai deviza a vártnál kedvezőbb harmadik negyedéves amerikai GDP-adatok miatt erősödhetett, illetve a lakáspiaci indikátorok is fűthették az óvatos optimizmust – mondta Török Bálint, a Buda-Cash Brókerház közgazdásza.

Az Egyesült Államok GDP-je 2,6 százalékkal emelkedett a harmadik negyedben, és az elkészült házak értékesítése 5,6 százalékkal emelkedett éves alapon novemberben azután, hogy 2,2 százalékos csökkenést mértek októberben.

A forint decemberben eddig 1,6 százalékkal erősödött az euróval szemben, azonban 2010-ben összességében 2,2 százalékos gyengülést mutat, így a legrosszabbul teljesítő deviza több mint 20 ország fizetőeszköze közül a Bloomberg adatai alapján.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

Az euróért 275,9 forintot kell adni, a svájci frank ára 221 forint. Az euró nem gyengült tovább, és a svájci frank sem erősödött, így 1,25 körül áll devizapár.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.