BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A frank "büntet", a forint kicsit javított

A forint némileg erősödött, a reggeli 276,7-es szintről 276,2-ig menetelt az euróval szemben. A svájci frankot azonban 220 forint felett jegyzik.

Szerdán nem változtak a nemzetközi devizatrendek, a svájci frank szárnyalása nem állt meg, miközben az eurózóna adósságválsága miatt az euró gyengélkedik. A forint némileg erősödött az euróhoz képest reggel óta, a régiós devizákkal együtt mozogva: 276,2 forint az euró.

Ma nem érkezett újabb negatív hír a valutaunió felől, a nemzetközi hitelminősítők eurózónás országokat érintő leminősítésének azonban jelentős kockázata van, így a hangulatromlást nem lehet kizárni.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

Az euró 1,25-ös szint alá esett a svájci frankkal szemben, így a forint stabilitása nem segít a frank/forint keresztárfolyamon: az alpesi devizát 220,7 forinton jegyzik a bankközi devizapiacon.

Valószínűsíthető, hogy ameddig nem közelednek az álláspontok az európai válságkezelés tekintetében (így például nem emelik meg a 750 milliárd eurós EU-IMF hitelkeretet, vagy nem bocsátanak ki közös euró-kötvényeket), addig az adósságválság mélyülése nem zárható ki.

A Morgan Stanley napokban kiadott elemzése, melyben 1,2-es euró/frank árfolyamot prognosztizálnak, egyre valószínűbbnek tűnik. Az euró napról napra újabb történelmi mélypontra kerül a frankkal szemben: hol az alpesi deviza erősödése, a kockázatkerülés emelkedése miatt, hol az euró gyengülése okán.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.