BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az EU pénzügyminiszterek nagy bejelentése: a semmi

Az eurózóna tagállamainak pénzügyminiszterei ma több órán keresztül tárgyaltak az adósságválságról, valamint az európai bankrendszerről, de semmilyen intézkedésről nem döntöttek.

"Semmilyen döntést nem hoztunk, amiről beszámolhatnék " – közölte Jean-Claude Juncker, az eurócsoport vezetője, miután a tizenhat pénzügyminiszter öt órán keresztül tárgyalt a jelenlegi gazdasági helyzetről. Carsten Brzeski, az ING szenior elemzője a Reutersnek nyilatkozva úgy fogalmazott: a miniszterek az Európai Központi Banknak dobták át a labdát.

Az EKB jelenleg igyekszik időt nyerni, ugyanakkor a bank nem szeretne az egyetlen válságkezelő intézményként funkcionálni, célja, hogy  a lehető legnagyobb felelősséget hárítsa vissza a politikusokra – vélte Brzeski.

Luc Frieden luxemburgi pénzügyminiszter az ülés után igyekezett mindenkit megnyugtatni afelől, hogy az EU pénzügyi stabilitása nem forog veszélyben. A Daiwa Capital Markets elemzője, Chris Scicluna ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy az európai kötvények hozamfelárai növekedni fognak és csalódik minden olyan piaci szereplő, aki arra számít, hogy további forrásokkal segítik a periferiális államokat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.