BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Beindult a Mol - Optimisták a piacok

A jó hangulatban rég nem látott pluszokat értek el a tengerentúli piacok. Csütörtök délelőtt a vezető európai indexek már gyengébb pluszokat értek el, a pesti parketten az OTP növekedése lassult, ma a Mol indult meg.

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe, a BUX a pozitív nemzetközi hangulatban tovább erősödik. Csütörtök délelőtt 1,26 százalékos emelkedést követően 21 559,29 ponton állt.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

A blue chipek közt a legjobb teljesítményt a Mol nyújtja. Az energiaipari papírok 2,01 százalékos erősödést mutat, így azokat 19 280 forinton jegyzik. Az OTP az elmúlt napok menetelését követően csütörtökön délelőtt lassabb, 1,09 százalékos erősödést mutat, így a bankpapírok kereskedése 5 244 forinton zajlik. Az MTelekom szerényebb 0,54 százalékos erősödést mutat, részvényeit 553 forinton jegyzik.

A vezető részvények közt egyedül a Richter gyengélkedik. A gyógyszeripari részvények árfolyama 0,01 százalékos csökkenést követően 44 795 forinton állnak.

Szerdán a tengeren túli piacokon az optimizmus uralkodott és jelentős pluszban zártak a tőzsdeindexek. A Nasdaq 2,05 százalékos, az S&P 500 2,16 százalékos emelkedést ért el. Az optimizmus Ázsiában is kitartott, a Nikkei 1,81 százalékos, a Shanghai Composite index 0,71 százalékos pluszban járt.

A vezető európai piacokon is folytatódik az emelkedés azonban már szerényebb mértékű pluszt érnek el a tőzsdeindexek. A német DAX 0,45 százalékos, a lengyel WIG20 0,883 százalékos erősödést mutat.

Málits Gergely, az Equilor Befektetési Zrt. üzletkötője szerint a pozitív nemzetközi befektetői hangulat a kereskedés végéig kitarthat. Úgy vélte, hogy a pozitív várakozások nemcsak az értékpapírpiacra hatnak majd, de megerősítik a forintot is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.