BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egekben az OTP - Szárnyalnak a tőzsdeindexek

Tovább menetelet a pesti parkett, az OTP 5 százalék feletti erősödést ért el. A vezető európai piacok is erősödtek szerdán, a tengeren túli tőzsdékre is tovább terjedt a jó hangulat.

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe, a BUX folytatta kedden megkezdett menetelését és 3,16 százalékos emelkedést követően 21 291,84 ponton zárta a szerdai kereskedést.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

Az OTP lett a nap nyertese, a bankpapírok 10 milliárd feletti forgalommal 5,31 százalékos pluszban zárták a napot, így a részvények 5 187 forinton állnak. Hasonlóan jó teljesítményt nyújtottak a Richter részvényei is. A gyógyszeripari részvények árfolyama 4,18 százalékos emelkedést követően 44 800 forinton zárták a napot.

A Mol szerényebb 1,64 százalékos erősödést követően 18 900 forinton zárta a napot. Az MTelekom 0,91 százalékos emelkedést produkált, így a távközlési papírok 550 forinton fejezték be a szerdai kereskedést.

A nemzetközi piacokon optimizmus uralkodik szerdán, az európai indexek mindegyike pluszban járt a pesti parkett zárásakor. A német DAX index 2,45 százalékkal, a lengyel WIG20 2,13 százalékkal erősödött szerdán.

A tengeren túli piacok nyitást követően erősödésnek indultak és a vártnál jobb foglalkoztatottsági adatok tovább erősítették az optimista hangulatot. A Nasdaq 2,04 százalékos, az S&P 500 1,74 százalékos pluszt ért el a pesti záráskor.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.