BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elveszett a forint előnye

Délután gyengült a hazai deviza az euróval szemben.

A hazai deviza reggeli előnye elveszett, 278,6 forinton jegyzik az eurót. A svájci frank 213,1 forinton áll.

Délelőtt a forint a régió legjobban teljesítő devizája volt. A 278,38-az záróról reggel 278,8-ig gyengült a forint az euróval szemben, majd 9 óra előtt egészen 279,6-ig szakadt a kurzus. A hazai deviza innen fordult vissza és 278,5-ös szintig erősödött, majd 277,36-ig „szúrt le”. Csak egy pillanatig tartózkodott ezen az erős szinten, 278,19-en állapodott meg a kurzus, majd délután 278,66-ig gyengült a hazai deviza.

A lengyel zloty 0,7 százalékos esésben áll napon belül az euróval szemben, míg a forint most gyengült a tegnapi záróár fölé.

A friss devizapiaci adatokat itt megtekintheti!

A Merril Lynch szerint a forint márciusra 306-ig omlik az euróval szemben, a nyárra visszaerősödik 280 alá, de decemberre már ismét a 290 környékét tapossuk. A forint tegnap délelőtt 20 feltörekvő deviza legjobban teljesítő fizetőeszköze volt a Bloomberg adatai alapján. Hazai közgazdászok úgy gondolják, hogy a forint pályáját meghatározhatja a február-márciusban várhatóan bejelentésre kerülő költségvetési kiadáscsökkentés, és szerkezeti reformok.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.