BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Esik az MTelekom - Tovább emelkednek a piacok

Az Európai Központi Bank elnökének sajtótájékoztatóját követően kicsit megszédültek a piacok és elvesztették napközben szerzett előnyüket, melyet most próbálnak visszaszerezni. A tengeren túli piacok pluszban nyitottak, a pesti parkett tartja magát, csak a Richter és az MTelekom gyengélkedik.

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe, a BUX 1 százalék feletti növekedését három órára elveszítette, de a nyitóérték körüli kivárást követően újra erősödésnek indult az index. A tőzsdeindex 0,34 százalékos pluszt ért el nem sokkal négy óra előtt, így 21 349,41 ponton állt.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

A vezető részvények közt a Richter már nyitás óta gyengélkedik, a gyógyszeripari részvények árfolyama 0,66 százalékos csökkenést követően 44 500 forinton állt. Az MTelekom viszont zuhanásnak indult, délutánra 1,27 százalékos csökkenést könyvelhettek el a távközlési papírok, melyeket így 543 forinton jegyeztek.

A Mol papírjai a délelőtti 2 százalék feletti növekedésnél szerényebb 1,24 százalékos pluszban járt, így az energiapapírok kereskedése 19 135 forinton zajlik. Az OTP három óra után elveszítette délelőtt megszerzett előnyét, rövid időre mínuszba fordult, azonban korrigálni kezdtek a bankpapírok. Négy órára 0,44 százalékos pluszba kerültek a társaság részvényei, melyeket 5 210 forinton jegyeztek.

A vezető európai piacok Jean-Claude Trichet, Európai Központi Bank elnökének sajtótájékoztatóját követően elveszítették délelőtti teljesítményüket, majd egy rövid idejű iránykeresést követően újra erősödésnek indultak. A német DAX index 0,39 százalékos, a lengyel WIG20 0,85 százalékos pluszban jár.

A tengeren túli piacok a vártnál rosszabb munkanélküliségi adatok ellenére pluszban nyitottak. A Nasdaq 0,55 százalékos, az S&P 500 0,63 százalékos erősödésnél járt négy órakor.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.