BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Fontos szinten a forint

A forint délelőtt erősödött az euróval szemben a bankközi devizapiacon.

A hazai deviza reggel erősödött az euró ellenében: 277-es árfolyamról egészen 276,4-ig menetelt a forint. A pillanatnyi árfolyam 276,5-ös szinten alakul. Az alpesi deviza ára 213,2 forint.

A forint reggel a technikai elemzők által figyelt fontos szint közelébe erősödött. A 200 napos mozgóátlag 276,5-ös kurzus körül található.

Az euró nem tudott a lélektani 1,3-as szint fölé kapaszkodni a svájci frankkal szemben, a záró is ez alatt alakult: 1,296-on. A tőzsdék nyitása után úgy tűnt az euró eléri az 1,3-at a frankkal szemben, de újra a záró felé közelít a kurzus. Az európai vezető tőzsdeindexek minimális esésben tartózkodnak.

A friss devizapiaci adatokat itt megtekintheti!

A dollár tovább gyengült a bankközi devizapiacon: a reggeli 207 forintos árfolyamról 205,8-ra változott a jegyzés. A napi minimum 205,2-es szinten alakult.

A lengyel zloty reggel erősödött az euróval szemben elszakadva a régiós devizáktól, majd visszagyengült. Fél 11 után a forint a régió legjobban teljesítő devizája napon belül.

A héten a lengyel zloty 0,87 százalékot erősödött az euróval szemben, a forint 0,65 százalékos menetelésben áll. A román lej és a cseh korona 0,1-0,2 százalékot erősödött.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.