BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Három hónapja a legrosszabb napját éli a forint

A forint háromhavi mélypontra süllyedt a frankkal szemben, és nem várható változás a gyengülő trendben. Elemzők szerint kis esélye van annak, hogy a forint erősödjön a frankkal szemben.

A forint háromhavi mélypontra került a svájci frankkal szemben, miközben az alpesi deviza újabb csúcsra erősödött az euróval szemben – jelenti a Bloomberg.

A forint 1 százalékos gyengülést mutatott délelőtt a frankkal szemben, 225,384 forintba került az alpesi deviza, mely a leggyengébb napi árfolyam szeptember 8-a óta.

A svájci frank 1,2402-ig erősödött az euróval szemben, majd 1,244-en stabilizálódott az árfolyam. Az 1,24 körüli szintnél az alpesi devizáért majdnem 225,4 forintot kértek a bankközi devizapiacon, majd 225 alatt állt be a kurzus.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

A forint 0,2 százalékot gyengült az euróval szemben: a frank nem csak az euróval, de a dollárral szemben is történelmi csúcsra erősödött csütörtökön. „Kevés esélyt látunk arra, hogy jelentősen erősödne a forint a svájci frankkal szemben” – írta Karsai Péter, a Commerzbank AG vezető elemzője napi piaci kommentárjában a Bloomberg tudósítása szerint „Az euró nem tud erősödni a frankkal szemben” – teszi hozzá.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.