BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jó a hangulat a BÉT-en, csak az MTelekom gyengélkedik

Optimizmus vezérli a piacokat. A múlt hetet pluszban zárták az amerikai piacok, Ázsia is erősödést produkál, Európa összes vezető piaca pluszban jár. A pesti parkett is a nemzetközi hangulattal erősödik, a vezető részvények közt csak az MTelekom gyengélkedik.

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe a BUX 0,17 százalékos növekedést produkált a délelőtt folyamán, így a tőzsdeindex 21 500,73 pontra emelkedett.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

A blue chipek közt egyedült az MTelekom veszített értékéből a délelőtt folyamán. A távközlési papírok árfolyama 0,18 százalékos gyengülést követően 536 forinton állt.

Szerény, mindössze 670 millió forintot alig meghaladó kereslet mellett 0,36 százalékkal emelkedett az OTP részvényeinek árfolyama. A bankpapírok kereskedése így 5 271 forinton zajlik. A Mol-papírjai is folyamatos erősödést mutat, az energiapapírok árfolyama 0,35 százalékos emelkedést követően 19 720 forinton áll. A Richter is hasonló 0,2 százalékos növekedést ért el, így 43 450 forinton zajlik a gyógyszeripari részvények jegyzése.

A tengeren túli piacok már a múlt hetet erős pluszban zárták, a vezető részvények mindegyike növekedéssel zárta a hetet. A Nasdaq 0,8 százalékos, az S&P500 0,6 százalékos pluszban zárt pénteken. Az ázsiai piacok is hasonlóan jó teljesítményt mutattak. A Nikkei Average 0,8 százalékos, a Shanghai Composite index 2,88 százalékos pluszt mutatott.

A vezető európai indexeken hétfőn kitart az optimizmus, igaz hétfőn délelőtt szerényebb teljesítményt nyújtottak. Így a DAX index 0,24 százalékos, a CAC40 0,55 százalékos növekedést ért el. A régiós lengyel WIG20 index a pesti parketthez hasonlóan szerény 0,02 százalékos növekedést mutat.

A CIB Bank elemzői a pénteki emelkedést követően a jó hangulat folytatódására számítanak a tőzsdéken. Az erős kínai makroadatok hatására az ázsiai piac is pluszban mozog, és az európai határidők is emelkedést jeleznek. Makroadat nem várható hétfőn, így inkább a hangulat alakulása vezeti majd a piacokat - írják reggeli elemzésükben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.